Шампионът на България по свободна борба в кат. 86 кг Салман

...
Шампионът на България по свободна борба в кат. 86 кг Салман
Коментари Харесай

Наш шампион по борба бе уличен с допинг

Шампионът на България по свободна битка в кат. 86 кг Салман Хидиров е махленски в приложимост на допинг и правата му са краткотрайно спрени до дефинитивно изясняване на случая и налагане на наказване. Според уеб страницата на Националния антидопингов център 22-годишният герой на " Руен " е дал позитивна проба за анаболния препарат дростанолон на 15 януари 2023 г. 

Именно на тази дата Хидиров стана държавен първенец на шампионата в Сливен, като във финалната битка на кат. 86 кг надделя с 8:4 т. Илия Христов от " Черноморец ".

22-годишният Салман Рамидинович Хидиров е дагестанец от Махачкала и е упражнявал битка в Москва. През ноември 2019-а става трети на шампионата на Русия и на идващия месец му е обещано званието " занаятчия на спорта ". Според съветски източници той към този момент има българско поданство, въпреки че на уеб страницата на бългаската федерация по битка да няма такива сведения.

Но няма да е никаква изненада, в случай че Хидиров към този момент е получил български паспорт или е в процедура по приемане на подобен. В БФБ от известно време има трайна наклонност по натурализиране на борци от Русия и други страни. В националния ни отбор по свободна битка са дагестанците Рамазан Рамазанов (кат. 70 кг) и Ахмед Батаев (92 кг), чеченците Али-Паша Умарпашаев (79 кг), Ахмед Магамаев (86 кг) и Ахмед Магомедов (86 кг). В класическия жанр пък национал е арменецът с наш паспорт Айк Мнацаканян (77 кг).

Наскоро бяха натурализирани за националния отбор и други борци, като чеченецът Абу-Муслим Амаев (67 кг) и украинецът Семьон Новиков (87 кг) в класическия жанр.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР